Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι Νέες είναι... Σωστές

Η Γερμανία είναι η χώρα με το ρεκόρ συμμετοχών στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού με μία μόνο απουσία το 1996 και αυτή χωρίς τη θέλησή της, όταν αποκλείστηκε από τον προκριματικό ηχητικό Διαγωνισμό.
Για τη φετινή 58η συμμετοχή της, η γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση ARD διευρύνει την περσινή διαδικασία επιλογής. Προσκαλεί εφτά γνωστά στη γερμανική και όχι μόνο δισκογραφία ονόματα με δύο όμως τραγούδια το καθένα. Ταυτόχρονα διοργανώνει έναν ανοιχτό Διαγωνισμό μέσω διαδικτύου για νέους καλλιτέχνες για την πλήρωση της όγδοης θέσης με την τελική του τηλεοπτική φάση να διεξάγεται στις 27 Φεβρουαρίου, 15 ημέρες πριν από την τελική επιλογή.
Έτσι, την Πέμπτη 13 Μαρτίου στην Lanxess Arena στην Κολωνία, σε μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία, οι οχτώ καλλιτέχνες ερμηνεύουν τη μία από τις δύο συνθέσεις τους. Κατόπιν, το κοινό και μόνο αυτό προκρίνει τους τέσσερις καλύτερους ερμηνευτές, οι οποίοι κατόπιν ερμηνεύουν τη δεύτερη σύνθεσή τους. Έτσι, οχτώ συνολικά συνδυασμοί τίθενται και πάλι στη διάθεση του κοινού το οποίο στέλνει σε ένα σούπερ τελικό τους δύο καλύτερους συνδυασμούς (ερμηνευτή και τραγούδι). Σε περίπτωση που επικρατούν στις δύο πρώτες θέσεις δύο τραγούδια από τον ίδιο ερμηνευτή αποκλείεται το δεύτερο και προκρίνεται το πρώτο του αμέσως επόμενου καλλιτέχνη.
Από την πρώτη στιγμή οι 20.000 θεατές στην κατάμεστη αρένα έδειξαν τις προθέσεις τους, ενδεικτικές των προθέσεων και του γερμανικού τηλεοπτικού κοινού. Το τριμελές ανδρικό electro-pop συγκρότημα Unheilig με πάμπολλες επιτυχίες από το 2000 στη χώρα και το επίσης τριμελές γυναικείο συγκρότημα Elaiza, οι νικήτριες του προκαταρκτικού διαγωνισμού για νέα ταλέντα συναγωνίζονται εκ νέου με το καλύτερό τους τραγούδι, σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό κοινό, για το γερμανικό εισιτήριο.
Και επειδή ο Διαγωνισμός Τραγουδιού είναι σχεδόν πάντα ο αγώνας που γίνεται επι σκηνής, τα πάμπολλα βραβεία, διακρίσεις, οι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι δε μπόρεσαν να τα βάλουν με τη γοητεία του γυναικείου ενθουσιασμού και έτσι οι Elaiza τραγουδώντας το ρυθμικό Is it Right?” (είναι σωστό;) θα προσπαθήσουν, απευθείας από τον Μεγάλο Τελικό το Σάββατο 10 Μαΐου, να αποδείξουν σε Ευρώπη, αλλά κυρίως σε Γερμανία, ότι η επιλογή τους ήταν απόλυτα σωστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου