Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

EUROVISION 2014 - Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ


Η Κοπεγχάγη θα φιλοξενήσει τον 59ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της EUROVISION. Αν και η δανέζικη δημόσια ραδιοτηλεόραση επέλεξε και πάλι την ίδια πόλη, πρωτοτύπησε στην επιλογή του χώρου.
Πρόκειται το B&W Hallerne στο νησάκι Refshaleøen. Είναι πρώην ναυπηγείο και φυσικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες μετατροπές. Όλη η περιοχή γύρω από το παλιό ναυπηγείο θα μετατραπεί σε ένα νησί της Eurovision, όπου για δύο εβδομάδες θα φιλοξενηθούν οι αποστολές, οι δημοσιογράφοι και οι fan.
Το επίσημο slogan της διοργάνωσης είναι το: ”Join us!” (“Ελάτε μαζί μας!”)
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 37 χώρες. Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή που θα προκύψει από τους δύο Ημιτελικούς (Τρίτη 6 και Πέμπτη 8 Μαΐου 2014) και τον Τελικό (Σάββατο 10 Μαΐου 2014).
Στον Τελικό θα συμμετάσχουν όσες χώρες προκριθούν από τους δύο ημιτελικούς και απευθείας έξι, δηλαδή οι “big five” Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και η Δανία, ως διοργανώτρια χώρα.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ στους ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ
Κατόπιν κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, για τον διαχωρισμό των 31 χωρών που πρόκειται να διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς, οι δύο βραδιές διαμορφώνονται ως εξής:

1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 06 ΜΑΪΟΥ 2014
Διαγωνίζονται 16 χώρες

Α’ μέρος
Σουηδία, Αλβανία, Ισλανδία, Ρωσία, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Εσθονία.

Β’ μέρος
Βέλγιο, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Άγιος Μαρίνος, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ολλανδία


2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 08 ΜΑΪΟΥ 2014
Διαγωνίζονται 15 χώρες

Α’ μέρος
Νορβηγία, Ισραήλ, Γεωργία, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Μάλτα.

Β’ μέρος
Π.Γ.Δ.Μ., Φινλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Λευκορωσία, Ελλάδα, Ελβετία.


Ακόμα, με κλήρωση καθορίστηκε ότι από τις έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό, η Ισπανία, η Γαλλία και η Δανία ψηφίζουν στον 1ο Ημιτελικό, ενώ η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο στο 2ο Ημιτελικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου