Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΟΥΗΔΙΑ: MELODIFESTIVALEN 2014 - Ο 1ος Ημιτελικός στο Μάλμε

Η Σουηδική Επιλογή για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της EUROVISION, το γνωστό και μη εξαιρετέο MELODIFESTIVALEN με τις έξι διαφορετικές βραδιές σε έξι διαφορετικές πόλεις της χώρας ξεκινά το αυτή την εβδομάδα. Από τα 2628 τραγούδια που υποβλήθηκαν τα 32 επικρατέστερα θα διαγωνιστούν για τις δέκα θέσεις της τελικής βραδιάς στις 8 Μαρτίου. Η αρχή γίνεται από το Μάλμε, την πόλη που φιλοξένησε τον περσινό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. 

Έτσι, το Σάββατο στις 21:00 οι Σουηδοί και οι Ευρωπαίοι φανατικοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα οχτώ πρώτα τραγούια, και κυρίως την «δική» μας Έλενα, την Έλενα Παπαρίζου να δηλώνει με το δικό της μοναδικό τρόπο πόσο “Survivor” (επιζήσασα) είναι.


“Ήμουν στο στούντιο, για την ολοκλήρωση του άλμπουμ μου, όταν άκουσα από διπλανό στούντιο ένα υπέροχο τραγούδι και αμέσως συνειδητοποίησα, ότι έπρεπε να το πω εγώ. Έτσι και έγινε και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ.»



“Το τραγούδι μιλάει, γι’ αυτό που πιστεύω στη ζωή: όταν πιάνεις πάτο, να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι. Και όλα θα πάνε καλά”.

“Δε θα ήθελα οι συμμετοχές μου στις EUROVISION του 2001 και 2005 να επηρεάσουν τον κόσμο στην επιλογή του. Το Melodifestivalen είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω και έτσι θα ήθελα να το αντιμετωπίσει ο κόσμος»


Και αν η Έλενα κλείνει το διαγωνιστικό μέρος του πρώτου ημιτελικού, η αρχή του γίνεται από το μεγάλο φαβορί της φετινής Διοργάνωσης και δεύτερο πέρσι, τον 19χρονο Kevin Johio Lucas Rehn Eires ή απλά ΥΟΗΙΟ με το α λα γιαπωνέζικο μάνγκα look, που κάνει θραύση στις νεανικές ηλικίες.

 

“Πέρσι βγήκα δεύτερος. Ωστόσο  ο κόσμος με ψήφισε πρώτο. Αν δεν υπήρχαν οι (διεθνείς) επιτροπές, θα ήμουν πρώτος. Σημασία έχει να περνάς στον κόσμο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.”

 

Η μετάδοση ξεκινά στις 21:00 ακριβώς και θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά μέσω του www.svt.se/melodifestivalen

 

Τα οχτώ υποψήφια τραγούδια για την πρόκριση στον Τελικό θα εμφανιστούν με την ακόλουθη σειρά:


1. "To the End" (μέχρι τέλους) – YOHIO
2. "Aleo" – Mahan Moin
3. "Bröder" (αδέρφια) – Linus Svenning
4. "Casanova" – Elisa Lindström
5. "Bedroom" (καθιστικό) – Alvaro Estrella
6. "Songbird" (αηδόνι) – Ellen Benediktson
7. "Bygdens son" (το παιδί της γειτονιάς) – Sylvester Schlegel
8. "Survivor" (επιζών) – Helena Paparizou


Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πρώτα από την ψηφοφορία και μόνο του τηλεοπτικού κοινού θα περάσουν απευθείας στον Τελικό της Στοκχόλμης, ενώ το τρίτο και το τέταρτο θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν σε μία ακόμη διαγωνιστική βραδιά με την ονομασία “Άλλη Ευκαιρία” τις δύο επιπλέον θέσεις που οδηγούν και αυτές στον Τελικό. Στη διάρκεια των ημιτελικών δεν ανακοινώνονται τα αναλυτικά αποτελέσματα της κάθε τηλεψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου