Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

1-02 (ΜΑΖΙ στην) ΛΕΤΟΝΙΑ

Και τώρα ήρθε η ώρα να πάμε να ψήσουμε κανά κεκάκι, έτσι να βοηθήσουμε τον Joran, την Katrina, τον Raitis και τον Guntis, που αποτελούν Aarzemnieki (τους ξένους), το γκρουπ που θα εκπροσωπεί τη Λετονία στη 15η συμμετοχή της χώρας στο Διαγωνισμό.
Ο Jonas, ο αρχηγός και ιδρυτής του γκρουπ είναι Γερμανός από το Μπόχουμ. Η σχέση του με τη Λετονία ξεκίνησε λόγω EUROVISION, όταν ξετρελάθηκε με την συμμετοχή του 2000 και έσπευσε να την αγοράσει και να γίνει “Brainstomaniakos”.
Έκτοτε, πηγαινοέρχεται στη Λετονία εργαζόμενος σε διάφορα προγράμματα ανταλλαγής. Έχει συμμετάσχει στο λετονικό τελικό του 2008 και το 2013 έκανε το μεγάλο μπαμ κυκλοφορώντας στο διαδίκτυο ένα τραγούδι-αποχαιρετισμό στο λετονικό νόσμισα ΛΑΤ που θα αντικαθίστατο από το ευρώ. Το τραγούδι έγινε μεγάλο σουξέ στη Λετονία, όπως και το αυτό που πρόκειται να ακούσουμε σε λίγο.
Το “Cake to Bake” σε στίχους και μουσική του Γκούντις Βελάιτις, που είναι μέλος του γκρουπ, ομολογεί ξεκάθαρα ότι το γκρουπ πνίγεται σε μία φόρμα κέικ, αλλά ταυτόχρονα δεν το απασχολεί και ιδιαίτερα (μόνο τρία λεπτά, όσο διαρκεί ο τραγούδι, λέω εγώ), καθώς δεν είναι και δα αμαρτία να μην τα ξέρουμε όλα!


**** Αναλυτική παρουσίαση και κριτική από φίλους του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού
στη 10η εκπομπή της ΕΡΤ   "ΜΑΖΙ στη EUROVISION"


Κάθε Τετάρτη στις 21:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 18:00
στις ιστοσελίδες ERT OPEN και THE PRESS PROJECT



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου