Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

2-05 (ΜΑΖΙ στην) ΠΟΛΩΝΙΑ

Για οικονομικούς κυρίως λόγους η δημόσια τηλεόραση της Πολωνίας δε συμμετείχε τα δύο τελευταία χρόνια στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Για οικονομικούς κυρίως λόγους η δημόσια τηλεόραση της Πολωνίας προχώρησε στην απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη και τραγούδι. Και τι έκανε; Το προφανές!
Αν δε θέλεις να ξοδέψεις, αλλά θέλεις να συμμετέχεις έχοντας εξ ολοκλήρου το πρότζεκτ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού στα χέρια σου και να μην το παραδώσεις, όπως κάποια άλλα καλά παιδιά, σε ιδιώτες, παίρνεις ένα μεγάλο σουξέ στη χώρα και το στέλνεις στην Ευρώπη.
Αυτό έκανε και η δημόσια τηλεόραση της Πολωνίας. Επέλεξε το ρυθμικό My SlowianieWe are Slavic, μια τεράστια επιτυχία στη χώρα με 40 εκατομμύρια θεάσεις στο Youtude από τον περασμένο Οκτώβριο που κυκλοφόρησε.
Το σουξέ ανήκει στον 30χρονο Donatan, πετυχημένο μουσικό παραγωγό και συνθέτη σε 50 άλμπουμ, που ερμηνεύει η 31χρονη Cleo, το κορίτσι με τα πολλά πρόσωπα, το ξανθό κορίτσι με τη μαύρη φωνή. Ας σημειωθεί, ότι ο Donatan είναι από ρωσίδα μητέρα και πολωνό πατέρα. Έχει ζήσει μέχρι τα 8 του στη Ρωσία και έχει συχνά-πυκνά κατηγορηθεί για σλαβική, αλλά και παγανιστική προπαγάνδα και για προώθηση κομμουνιστικών συμβόλων.

**** Αναλυτική παρουσίαση και κριτική από φίλους του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού
στη 12η εκπομπή της ΕΡΤ   "ΜΑΖΙ στη EUROVISION"
Κάθε Τετάρτη στις 21:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 18:00 
στις ιστοσελίδες ERT OPEN και THE PRESS PROJECT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου