Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

2-11 (ΜΑΖΙ στην) Π.Γ.Δ.Μ.


Καιρός για την πιο φιλόδοξη ίσως συμμετοχή φέτος. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη 14η συμμετοχή από τα Σκόπια. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας ανέθεσε απευθείας σε καλλιτέχνη και τραγούδι να την εκπροσωπήσει.

Η 38χρονη Tijana Todevska Dapcevic είναι η μεγαλύτερη αδερφή της Tamara Todevska που εκπροσώπησε τα Σκόπια το 2008 και θα συνοδεύσει την Tijana στα φωνητικά φέτος.

Η Tijana είναι καθηγήτρια τσέλο. Στα 17 της εργάζεται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ στα 18 κάνει το πρώτο της χιτ. Κυκλοφορεί πέντε άλμπουμ και δεκάδες σινγκλ, ενώ πέρσι ξεκινά και μια παράλληλη καριέρα στο θέατρο.
Το τραγούδι είναι ρυθμικό και έχει τον τίτλο To the Sky (στον ουρανό). Τόσο ψηλά θέλει να φτάσουν τα φετινά Σκόπια με μια ερμηνεύτρια που διακαής της πόθος είναι, μετά την κατάκτηση του θεατρικού σανιδιού, να κατακτήσει ένα και όσκαρ.

Για την ώρα, αυτό που καλείται να κατακτήσει είναι μία από τις 10 πρώτες θέσεις που οδηγούν στον Μεγάλο Τελικό. Το όσκαρ μπορεί να περιμένει για λίγο.


**** Αναλυτική παρουσίαση και κριτική από φίλους του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού
στη 13η εκπομπή της ΕΡΤ   "ΜΑΖΙ στη EUROVISION"


Κάθε Τετάρτη στις 21:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 18:00
στις ιστοσελίδες ERT OPEN και THE PRESS PROJECT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου