Τρίτη 15 Απριλίου 2014

1-15 (ΜΑΖΙ στο) ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

 
Το Μαυροβούνιο είναι μία από τις τρεις πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες που απέμειναν να συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Ελλείψει της καλύτερης φιλενάδας της, της Σερβίας, η ραδιοτηλεόραση της χώρας, είπε να αφήσει στην άκρη τα εναλλακτικά πειράματα των δύο τελευταίων ετών και να το γυρίσει στο καλό κλασσικό γιουγκοσλαβικό τραγούδι, που χρόνια στηρίζει η Σερβία κυρίως.
Για το λόγο αυτό ανέθεσε την τύχη της στον 39χρονο Sergei Cetkovic, ο οποίος μεσουρανεί στη μουσική σκηνή της χώρας του εδώ και 28 χρόνια. Σπουδές στο πιάνο και συμμετοχές σε ποπ-ροκ μπάντες στα keyboards, στα φωνητικά, αλλά και ως βασικός τραγουδιστής από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως το 2000 που ηχογραφεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ. Είναι φυσικά γνωστός και στη Σερβία, λίγο-πολύ σε όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Το άλμπουμ που κυκλοφορεί το 2007 το καταξιώνει σε Μαυροβούνιο, Σερβία και Κροατία.
Έχει φεστιβαλική εμπειρία, την οποία την εξαργυρώνει φέτος συμμετέχοντας με μια δική του σύνθεση στον Διαγωνισμό, με την οποία καλεί την “καλή” του στον δικό του κόσμο.
Moj Svijet (ο κόσμος μου)… είναι η έκτη συμμετοχή της χώρας, που διεκδικεί την πρώτη πρόκριση της χώρας στον Μεγάλο Τελικό.



**** Αναλυτική παρουσίαση και κριτική από φίλους του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού
στη 11η εκπομπή της ΕΡΤ   "ΜΑΖΙ στη EUROVISION"


Κάθε Τετάρτη στις 21:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 18:00
στις ιστοσελίδες ERT OPEN και THE PRESS PROJECT



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου