Κυριακή 13 Απριλίου 2014

1-09 (ΜΑΖΙ στην) ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πρώτη απ’ όλες τις συμμετέχουσες χώρες, η Ουκρανία  διοργάνωσε τον Εθνικό της Τελικό, μόλις στις 21 Δεκεμβρίου, σα να το’ξερε για το τι θα επακολουθήσει στη χώρα.
 
Και η πέμπτη του 2013 έγινε πρώτη το 2014: Η 21χρονη Maryia Nazarivna Yaremchuk, κόρη του διασημότατου Ουκρανού ηθοποιού Nazar Yaremchuk ερμηνεύει τη 12η συμμετοχή της χώρας.Είναι απόφοιτος, με τιμητικές διακρίσεις, από την Ακαδημία Τεχνών του Κιέβου και από Τμήμα Ιστορίας, Πολικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Τσερνίβτσι. Και συνεχίζει για το master της. Αλήθεια, πως και πότε προλαβαίνει;
Μόλις στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, η κατ’ ομολογία “απολιτίκ” Maryia δήλωνε ανοιχτά την υποστήριξή της στο φιλο-ρωσικό κυβερνόν κόμμα του Προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Είναι απέναντι από τη Ruslana θα λέγαμε, η οποία δείχνει συχνά-πυκνά την υποστήριξή της στον φιλο-ευρωπαϊστή ηγέτη της Αντιπολίτευσης, πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας, Vitaly Klitschko.

Η σύνθεση που ανήκει στη Maryia Yaremchuk έχει τον τίτλο “Tick-Tock” (τικ-τακ) και οι στίχοι, που ανήκουν στην ίδια, αλλα και στη Σουηδέζα Sandra Bjurman, που συνέγραψε το νικητήριο για το Αζερμπαϊτζάν τραγούδι, μιλά για το καρδιοχτύπι που της προκαλεί ο έρωτας της ζωής της.


**** Αναλυτική παρουσίαση και κριτική από φίλους του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού
στη 11η εκπομπή της ΕΡΤ   "ΜΑΖΙ στη EUROVISION"


Κάθε Τετάρτη στις 21:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 18:00
στις ιστοσελίδες ERT OPEN και THE PRESS PROJECT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου