Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

1-10 (ΜΑΖΙ στο) ΒΕΛΓΙΟ

Ο Axel Hirsu κάνει το όνειρό του πραγματικότητα! Προερχόμενος από το τη Βαλωνία, το γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου, εκπροσωπεί τη Φλάνδρα, τη φλαμανδόφωνη περιοχή του Βελγίου, μια και το Βέλγιο συμμετέχει εναλλάξ μια με τη γαλλόφωνη τηλεόραση και μια με τη φλαμανδόφωνη. Φέτος είναι η σειρά της φλαμανδόφωνης δημόσιας τηλεόρασης VRT.


32 χρονών ο Αξέλ από τα 5 του σπουδάζει μουσική θεωρία και τρομπέτα. Από το 2001 συμμετέχει σε διάφορα talent-show με όχι ιδιαίτερη επιτυχία. Το 2013 αποφασίζει να επιδείξει τις φωνητικές του δυνατότητες μέσα από το γαλλόφωνο-βελγικό “The Voice”, όπου όμως το αποχαιρετά στη διαδικασία των ζευγαριών.
Αν και Βαλλώνος, δηλώνει συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής της Φλαμανδόφωνης τηλεόρασης και ξεσηκώνει με την ερμηνεία του, τόσο τις 7 διεθνείς, αλλά κυρίως το βελγικό κοινό με ένα σύνολο βαθμών υπερδιπλάσιο από τον δεύτερο.
Ο Άξελ τραγουδά για όλες τις μητέρες του κόσμου στη μπαλάντα με τίτλο “Mother”, μια διεθνής σύμπραξη του Ισπανού Rafael Artesero (Ισπανία 2011, Ανδόρα 2005 και 2006) και της βρετανίδας Ashley Hicklin υπεύθυνης για την 6η θέση του Βελγίου το 2006.

Οι ειδικοί το κατατάσσουν στα φαβορί.


**** Αναλυτική παρουσίαση και κριτική από φίλους του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού
στη 11η εκπομπή της ΕΡΤ   "ΜΑΖΙ στη EUROVISION


Κάθε Τετάρτη στις 21:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 18:00
στις ιστοσελίδες ERT OPEN και THE PRESS PROJECT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου