Τρίτη 8 Απριλίου 2014

1-04 (ΜΑΖΙ στη) ΣΟΥΗΔΙΑ

“Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο” που λένε και αυτό πρέπει να το ξέρει πάρα πολύ καλά η 30χρονη Sanna Nielsen που εκπροσωπεί επιτέλους τη χώρα της τη Σουηδία φέτος.

Το 2001 μόλις στα 17 της έρχεται τρίτη στον Εθνικό Τελικό της Σουηδίας για τη EUROVISION στην Κοπεγχάγη. 13 χρόνια μετά και στην έβδομη προσπάθειά της τα καταφέρνει μόλις την τελευταία στιγμή με δύο μόλις βαθμούς διαφορά από το δεύτερο τραγούδι.

Ξεκινά να τραγουδά από τα 11, όταν παίρνει μέρος σε Διαγωνισμό Ταλέντων. Έκτοτε, συμμετέχει σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα και είναι η μικρότερη σε ηλικία ερμηνεύτρια με νούμερο ένα χιτ στη χώρα.
Στις μέρες μας, η Sanna  με τη βελούδινη σχεδόν αψεγάδιαστη φωνή της θεωρείται μία από τις πιο καταξιωμένες καλλιτέχνιδες στη χώρα, που όμως, σε σχέση με τους περισσότερους συμπατριώτες της δεν επεδίωξε επί τούτου μια διεθνή καριέρα. Τής αρκεί η καταξίωση εντός των σουηδικών συνόρων, παρόλο που αναγνωρίζεται και έξω από αυτά κυρίως από τους γιούρο-φαν.

Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον τρεις φορές συμμετέχοντα με τη Σουηδία, μία με τη Νορβηγία Fredrik Kempe, David Kreuger και Hamed K-1 Pirouzpannah.
Με τη δυναμική της μπαλάντα με τίτλο “Undo” (αναιρώ), η Sanna εκπληρώνει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της. Εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να την αναιρέσουμε!


**** Αναλυτική παρουσίαση και κριτική από φίλους του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού
στη 10η εκπομπή της ΕΡΤ   "ΜΑΖΙ στη EUROVISION"


Κάθε Τετάρτη στις 21:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 18:00
στις ιστοσελίδες ERT OPEN και THE PRESS PROJECT



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου