Τρίτη 8 Απριλίου 2014

1-08 (ΜΑΖΙ στο) ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Μετά την Αρμενία το 2006, τη Γεωργία το 2007, η τρίτη δημοκρατία του Καυκάσου, το Αζερμπαϊτζάν πρωτοσυμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό το 2008. Και έχει να επιδείξει τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι έξι προηγούμενες συμμετοχές έχουν πέντε πλασαρίσματα στην πρώτη πεντάδα και μία 8η θέση.
Φέτος, η κρατική τηλεόραση της χώρας οργανώνει ένα talent-show απ΄όπου προκύπτει η 30χρονη Dilara Kazimova, η οποία είχε συμμετάσχει και στον πρώτο Εθνικό Τελικό της χώρας της το 2008, όπου ήρθε δεύτερη. Την ίδια χρονιά, εκπροσωπεί το Αζερμπαϊτζάν στο Φεστιβάλ της Τζουμάλα στη Λετονία.
Τραγουδά από τα 14 της. Έχει αποφοιτήσει ως τραγουδίστρια της όπερας από το Ωδείο του Μπακού.
Η Dilara πειραματίζεται στη ζωγραφική και στην υποκριτική, ενώ θεωρείται η κατεξοχήν καλλιτέχνιδα των ζωντανών εμφανίσεων με αγαπημένο της μουσικό στιλ, τη τζάζ, όχι όμως αυτή του αμερικάνικου τύπου, αλλά του σοβιετικού, που διανθίζεται από παραδοσιακά όργανα του Αζερμπαϊτζάν.
Τέτοια όργανα συμπεριέλαβε στη σύνθεσή του ο Σουηδός Stefan Orn, που για τέταρτη φορά συμμετέχει με σύνθεσή του για το Αζερμπαϊτζάν… η γιουρο-νίκη της χώρας το 2011 του ανήκει. Φέτος το έγραψε παρέα με τον Johan Kronlund και την Alexandra. Μέσα από την τζαζ ατμοσφαιρική μπαλάντα με τον τίτλο “Start a Fire” (βάζω φωτιά) η Dilara εύχεται την όμορφη ηρεμία της να τη διαταράξει η "σπίθα" που θα γίνει φωτιά.





**** Αναλυτική παρουσίαση και κριτική από φίλους του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού
στη 10η εκπομπή της ΕΡΤ   "ΜΑΖΙ στη EUROVISION"


Κάθε Τετάρτη στις 21:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 18:00
στις ιστοσελίδες ERT OPEN και THE PRESS PROJECT



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου